Arlen Ness Bolt-On Fairing -puolikatteen asennus Sporttiin

Omat projektit. "Talleissa tapahtuu". Erilaiset DIY "tee se itse" vinkit, erikoiset taikka toimivat ratkaisut jne

Valvojat: Pertti, pressa

Avatar
ttopi
Viestit: 224
Liittynyt: 21:16 24.01.2011.
Paikkakunta: Ilomantsi
Viesti:

Arlen Ness Bolt-On Fairing -puolikatteen asennus Sporttiin

Viesti Kirjoittaja ttopi »

Tilasin kevättalvella pyörääni Arlen Ness Bolt-On Fairing -puolikatteen. Kate tuli maalaamattomana, joten maalautin sen Denim Black -väriseksi. Tuumasin dokumentoida asennuksen, jos siitä sattuisi olemaan jollekin muullekin hyötyä tai jos on joskus ajatellut laittaa pyöräänsä ko. katetta.

Vaihe 0,5. Ohjeisiin tutustuminen

Katteen asennusohje ei ole hääppöinen, suorastaan surkea... yksi huonosti kopioitu A4 pienillä suttuisilla kuvilla. Mutta, eikun tutkailemaan ...

Vaihe 1. Lampun siirtäminen.

Asennusohjeessa lukee ihan ensin, että ota tankki irti! Tämä siksi, että katteen tarvikkeissa tulee mukana pidempi kaapeli lampulle ja johtojen liitos on tankin alla.... Pidemmällä kaapelilla olisi tarkoitus korvata pyörän oma lampun kaapelisarja. Aloin tutkailemaan pyörän johtoja ja huomasin että lampulle menee eurooppalaisessa versiossa neljä johdinta, asennussarjan kaapelissa niitä on vain kolme. Tässä vaiheessa nakkasin ohjeen sivummalle ja tein oman pään mukaan ;-) Päätin siis jatkaa alkuperäisiä kaapeleita ja annoin tankin olla paikallaan...

Otin ihan ensiksi umpion irti lampun kuvusta. Umpiota pitää kiinni panta, jonka alaosassa oleva ruuvi avataan ja varovasti otetaan umpio irti ja varotaan ettei mitään pääse tippumaan. Sitten otetaan johtosarjan liitin irti umpiosta sekä parkkipolttimolle menevät liitännät myös. Otin johtosarjan irti lampun kuvusta napsaisemalla sivuleikkureilla johdot poikki sääliä tuntematta, jättäen tietty tarpeeksi johtoa liittimien perään, jotta ne saa sitten kuorittua ja juotettua takaisin yhteen...

Tämän jälkeen lamppua kiinnipitävä lippa otetaan irti ylemmästä T -kappaleesta ja laitetaan tilalle rauta, joka siirtää lamppua eteenpäin. Pulttasin kappaleen kiinni mukana tulleilla pulteilla ja laitoin sinistä Loctitea kierteisiin.

Kuva

Sitten, lamppu lippoineen tulee kiinni jatkokappaleeseen. Kiinnitys on pulteilla, holkit tulee väliin.

Kuva

Seuraavaksi oli vuorossa johtosarjan jatkaminen. Käytin hyväksi asennustarpeissa mukana tulleen johdon ja etsin sopivan neljännen johdon. Juotin johdot yhteen ja käytin kutistesukkaa liitäntöjen suojaamiseen. Sitten päälle vielä suojasukka. Tein johdon jatkamisen mieluummin juottamalla, koska halusin mahdollisimman kestävän liitoksen. Testasin lampun toiminnan ennen kuin kutistin liitännät piiloon ja laitoin suojasukan lopullisesti päälle.

Kuva

Sitten eikun lamppu takaisin paikoilleen ja johdot nätisti... Lampun voi ja kannattaakin suunnata uudelleen tässä vaiheessa.

Kuva

Vaihe 2. Kiinnikkeiden asennus

Kate asennetaan keulaputkiin neljän kiristimen avulla. Kiristimet puristetaan putkiin ensin käsivoimin ja laitetaan väliaikaisesti nippusiteellä kiinni, jotta ne vain pysyvät paikoillaan. Kiristimiä joutuu liikuttelemaan, joten tässä vaiheessa riittää että ne on vain kiinni putkissa.

Kuva

Kiristimiin laitetaan lattaraudasta taivutetut kiinnitysraudat. Kiristimissä on pultti, johon raudat kiinnittyvät. Kiinnitys hoituu Nylock -mutterilla. Tässä vaiheessa ei kannata kiertää muttereita vielä kiinni, koska seuraavassa vaiheessa joutuu hakemaan katteen asennon kohdalleen.

Kuva

Vaihe 3. Katteen asennus

Sitten laitetaan kate kiinni kiinnitysrautoihin omilla pulteillaan ja nyloc -muttereillaan, ensin löysälle. Kate passataan kohdalleen, lamppu reikäänsä ja muutenkin koko hoito suoraan ja nätisti. Sitten voi kiristellä katteen pultit kiinni ja lopuksi kiristää myös kiristimet keulaputkista.

Kuva

Vaihe 4. Vilkkujen kiinnitys

Olin jo aiemmin siirtänyt vilkut alas ohjaustangosta keulaputkiin. Katteen kanssa kävi hyvä tuuri, koska samat kiinnikkeet mahtuivat edelleen paikoilleen. Vilkkuja piti siirtää vain n. sentin verran sivulle. Maalasin muutamia prikkoja mustaksi ja sillä selvä. Kiinnikkeet sopivat hyvin paikoilleen. Kiinnikkeet hommasin aikoinaan Custom Chromen valikoimasta.

Kuva

Vilkut paikoillaan ja kutakuinkin suunnattuina...

Kuva

Vaihe 5. Tuulilasin asennus

Sitten eikun tuulilasi paikoilleen. Pleksi kiinnittyy katteeseen muovisilla pulteilla ja muttereilla. Pleksi asennetaan katteen sisäpuolelle, eikä ulkopuolelle kuten kokeilin sitä ensin sorvata ... :oops:

Kuva

Vaihe 6. Koeajo

Tarkistin kuitenkin ensiksi vielä, että kaikki osat on kiinnitetty hyvin ja mitään ei ole jäänyt löysälle...

Tarkistuksen jälkeen lähdin tietysti koeajolle. Ensimmäisenä kiinnittää huomiota siihen, että tuuli ei käy juuri ollenkaan rintaan. Kypärään osuu normaalisti ajoviima, mutta kate ei aiheuta pyörteitä. Tuntuma on juuri sitä, mitä lähdin hakemaankin. Kate poistaa tuulen vastusta yläruumiista ja kahvoissa ei tarvitse roikkua niin kovaa kuin ilman katetta ajaessa piti. Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen katteen toimintaa. Jokuhan voisi sanoa, että ajamisen fiilistä poistuu katteen kanssa, mutta mie nyt olen mukavuudenhaluinen ;-)

Kuva

Kuva
FXRT Sport Glide '83, Shovelhead 1340...

Old is not Dead!
Avatar
ttopi
Viestit: 224
Liittynyt: 21:16 24.01.2011.
Paikkakunta: Ilomantsi
Viesti:

Re: Arlen Ness Bolt-On Fairing -puolikatteen asennus Sporttiin

Viesti Kirjoittaja ttopi »

Hieman käyttökokemuksia 500 km ajelujen jälkeen:

Aiemman lyhyen testiajon kokemukset voi edelleenkin vahvistaa. Kate toimii tarkoituksessaan tosi hyvin. Kate ohjaa ilmavirtaa paremmin kuin ikinä uskoinkaan. Etulokarista räiskyvä vesisuihku ohjautuu enemmän alaspäin, eikä tankille ja haaroihin kuten aiemmin ja kate suojaa yläruumiin täysin. Ei tarvitse roikkua ohjaustangossa ollenkaan, vaan voi ajella varsin vapaasti ja mukavasti. Minun kokoisella 171 cm puutarhatontulla kate ei aiheuta edes turbulensseja, jotka heiluttaisivat kypärää.

Muiden pyöräni muutosten kanssa ajomukavuus on minun mittapuulla erittäin hyvällä tasolla. 8)

Etulokari ehkä pitää vielä vaihtaa, niin loppuisi veden räiskyminen kokonaan ...
FXRT Sport Glide '83, Shovelhead 1340...

Old is not Dead!
Avatar
ArtoK
Viestit: 32
Liittynyt: 07:24 25.10.2011.
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Arlen Ness Bolt-On Fairing -puolikatteen asennus Sporttiin

Viesti Kirjoittaja ArtoK »

Moro,

Mistä tilasit?
Kehtaatko paljastaa mitä maksoi?
Vaimon Sporttiin pitäisi vastaavanlainen laittaa.
ROAD KING 2008 103
Avatar
ttopi
Viestit: 224
Liittynyt: 21:16 24.01.2011.
Paikkakunta: Ilomantsi
Viesti:

Re: Arlen Ness Bolt-On Fairing -puolikatteen asennus Sporttiin

Viesti Kirjoittaja ttopi »

ArtoK kirjoitti:Moro,

Mistä tilasit?
Kehtaatko paljastaa mitä maksoi?
Vaimon Sporttiin pitäisi vastaavanlainen laittaa.
Jep Jepiltä tilasin, Custom Chromen kuvaston perusteella. Hinta oli käsittelemättömänä versiona ja tuollaisena kittinä 350 € Maalaus sitten päälle... Tuosta löytyy myös kiiltomusta valmiiksi maalattu versio Sporttiin.

Suositan kyllä tuon hankintaa, helpottaa elämää!
FXRT Sport Glide '83, Shovelhead 1340...

Old is not Dead!
Vastaa Viestiin