H-DCF RY:N FOORUMIN SÄÄNNÖT

Valvojat: Pertti, pressa

Viestiketju Lukittu
jussi
Viestit: 742
Liittynyt: 16:27 17.04.2002.
Paikkakunta: hki
Viesti:

H-DCF RY:N FOORUMIN SÄÄNNÖT

Viesti Kirjoittaja jussi »

Ohjeita ja sääntöjä H-DCF ry:n Foorumin käyttäjille

Yleisiä neuvoja
- Tutustu foorumiin ennen kuin alat kirjoittaa.
- Käytä hakua. Ennen kuin aloitat uuden ketjun käytä hakua nähdäksesi, onko samasta aiheesta jo olemassa ketjuja.
- Jotta foorumin jakamisesta moneen alueeseen olisi hyötyä, on tärkeää, että valitset kirjoituksellesi sen alueen, jonne se kuuluu.
- Älä laita samaa viestiä useammalle kuin yhdelle alueelle.
- Voit kirjoittaa omalla persoonallisella tavallasi, mutta kiinnitä huomiota tekstin ymmärrettävyyteen ja luettavuuteen.
- Älä provosoidu! Älä tartu provosoiviin viesteihin, vaan jätä vastaamatta. Häirikkö kaipaa huomiota, älä anna sitä hänelle.
- Älä huuda! Suuret kirjaimet koetaan huutamiseksi. Käytä suuria kirjaimia ja tehokeinoja - kuten lihavointi ja värillinen teksti - säästeliäästi.
- Kuviin on oltava tekijänoikeudet, jos ne linkitetään avautumaan itse viestiin. Kokonaisia sähköpostiviestejä tai artikkeleita ei saa liittää viestiin sellaisenaan (paitsi jos viestin kirjoittajalla on niihin tekijänoikeudet).
- Viestin aloitukseksi taikka vastaukseksi ei riitä pelkkä linkki. Kerro linkin kohteen sisällöstä lyhyesti.
Ei esimerkiksi "Hauska", vaan "Hauskasti esitetty mäntämoottorin toiminta".

Osto ja myyntipalsta
- Älä nosta osto- ja myyntipalstalle laittamaasi ilmoitusta alle viikon välein. Useammin nostettuja ilmoituksia voidaan ylläpidon toimesta karsia.
- Osto-, myynti ja vaihtoilmoituksen jakaminen useaan viestiin on kiellettyä. Laita kaikki myytävänä olevat tuotteesi samaan ilmoitukseen ja otsikoi se mahdollisimman selvästi. Liian moneen viestiin jaettua ilmoitusta voidaan ylläpidon toimesta karsia.
- Jos linkität kuvan tai myytävän tuotteen tiedot joltain muulta sivulta, niin ota huomioon kyseisen sivuston säännöt, esimerkiksi huuto.net.
- Vältä ilmoituksia, joissa on pelkkä linkki toiselle sivustolle. Pelkkä linkki - ilmoitus poistetaan.


Muista, että olet Harley-Davidson -merkkikerhon Foorumilla
Tämä foorumi on perustettu Harley-Davidson -harrastajia varten. Foorumilla on tarkoitus keskustella H-D harrastuksesta sekä siihen liittyvistä asioista. Aiheeseen liittymättömät viestit voidaan ylläpidon toimesta poistaa. Viestiketju voidaan ylläpidon toimesta lukita jos sen jatkamiselle ei näytä enää olevan edellytyksiä, esimerkiksi keskustelun haarautuessa liian kauaksi alkuperäisestä aiheesta.

Ei henkilökohtaisuuksia, vaan keskustelua asioista
Pääsääntö kirjoituksien sisältöön on "Kirjoita asiasta, älä ihmisistä". Henkilökohtaiset hyökkäykset ja loukkaukset tai muuten asiattomat viestit poistetaan ylläpidon toimesta. Muita moottoripyöräkerhoja tai harrastajia tai muita harrastukseen liittyviä tahoja panettelevat tai loukkaavat viestit ovat kiellettyjä.

Suomen lakia rikkovat tai lain rikkomiseen selkeästi yllyttävät keskustelut tullaan poistamaan.

Poistettu viesti tai lukittu ketju
Jos olet kiinnostunut poiston tai lukitsemisen perusteista, niitä voi kysyä ylläpidolta yksityisviestinä tai sähköpostitse. Foorumille on turha lähettää viestejä joissa käsitellään poistoa tai Lukittua viestiä.

Foorumin käyttäjä ei voi vaatia ylläpitoa poistamaan kaikkia kirjoittamiaan viestejä. Joidenkin yksittäisten viestien poistaminen on mahdollista, mutta tällöinkin poistoon on oltava jokin järkevä peruste.


Keskustelualueen käyttö mainontaan tai omiin tarkoitusperiin
Keskusteluun osallistutaan yksityishenkilönä, ei esimerkiksi yrityksen edustajana. Yritysten harjoittama mainonta yleisillä keskustelualueilla on kielletty. Mikäli yritys haluaa mainostaa H-DCF ry:n sivuilla tai foorumilla olevalla yrityspalstalla, tulee heidän ottaa sähköpostitse yhteyttä Harrika-lehden ilmoitusmyyntiin ja sopia ilmoitusasiasta.

Foorumilla ei myöskään ole tarkoitus lähteä kehittelemään käyttäjien omia projekteja (esim. kotisivuprojekteja). Jos joku asia tuntuu epäselvältä, aina voi kysyä ylläpidon mielipidettä.

Allekirjoitukset
Allekirjoituksilta edellytetään asiallisuutta. Allekirjoituksissa ei saa irvailla muita keskustelijoita eivätkä ne saa olla muutenkaan hyvän tavan vastaisia. Allekirjoituksia ei myöskään ole tarkoitettu mielenosoituksen välineiksi.

Allekirjoituksen korkeus saa olla pari kolme riviä normaalilla fontilla kirjoitettuna. Älä linkitä kuvia (koskee myös gif-kuvia) allekirjoitukseesi. Käytä allekirjoituksessa tekstin oletusväriä (musta). Allekirjoitus ei ole viestin tärkein asia, joten siinä tulee välttää korostuksia, kuten lihavointi tai värillinen teksti.

Allekirjoituksen asiallisuus ei tässä tarkoita esim. huumorin poissulkemista, vaan yllä lueteltuja tai niiden kaltaisia seikkoja.

Muut foorumit
Toivomme, että täällä ei käsiteltäisi toisten foorumien sisäisiä asioita. Jokaisella foorumilla on omat palautekanavansa.

Sääntöjen rikkomisen seuraukset
Käyttäjä, joka rikkoo sääntöjä, häiritsee muiden keskustelua tai ylläpidon toimintaa, voidaan sulkea keskustelualueelta joko määräajaksi tai pysyvästi.

On siis syytä muistaa, että Internetin keskustelufoorumi on ennen kaikkea julkinen keskusteluareena, joten täällä ei suvaita herjausta sen enempää kuin muillakaan julkisilla keskustelupalstoilla.

Valvojilla ja Ylläpidolla on yksinoikeus päättää mikä on sääntöjen mukaista, mitkä viestit ja viestiketjut suljetaan ja/tai poistetaan. Jos sinua on mielestäsi kohdeltu epäreilusti, ota yhteys Ylläpitoon sähköpostilla. Yleiset keskustelut Valvojien tai Ylläpidon päätöksistä suljetaan.
Viestiketju Lukittu