Kuutosvaihteen näyttö ei toimi.

Sähköt, elektroniikka, valot, vilkut, hälytin, mittarit (myös mekaaniset)

Valvojat: Pertti, pressa

Ismotapio
Viestit: 1
Liittynyt: 09:27 02.05.2023.

Kuutosvaihteen näyttö ei toimi.

Viesti Kirjoittaja Ismotapio »

Street glide 2014, muiden vaihteiden ja vapaan näyttö toimii normaalisti. Kuutos-vaihteen näyttö toimii satunnaisesti, missä mahtaa olla vika?
Samalla ei toimi myöskään vakionopeussäädin.
Avatar
Springer
Viestit: 463
Liittynyt: 21:58 07.05.2003.
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Kuutosvaihteen näyttö ei toimi.

Viesti Kirjoittaja Springer »

FXSTS 1991
FLHCS 2022
Avatar
UrpoTJ
Viestit: 1611
Liittynyt: 20:14 14.11.2010.
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Kuutosvaihteen näyttö ei toimi.

Viesti Kirjoittaja UrpoTJ »

Tuo on se oleellinen kysymys, eli että onko vikakoodeja.

Onkos tässä 6. vaihteelle oma vihreä merkkivalo niin kuin vanhemmissa pyörissä oli vai uudempi mittaristoon esille saatava numerollinen vaihdenäyttö?

Jos ei vakionopeussäädinkään toimi, niin silloin vika voisi olla nopeusanturissa (VVS). Eikös näin uudessa pyörässä vaihteet tai ainakin 6. vaihteen päällä olon järkeilee ECU käyttäen monia tietoja, mm. nopeusanturin tietoa? Eli vaihteistossa ei taida olla mitään mekaanista anturia joka tunnustelisi mikä vaihde on päällä?

Onko pyörässä Power Commander? Näissä lienee ollut "ominaisuus", että 6. vaihteen näkymiseen on täytynyt joskus tehdä PC:lle jotain.

Yksi tieto jota yllättävän moneen asiaan käytetään, on kytkinkahvan asentoanturi. Voisi kokeilla, starttaako 1. vaihde päällä kytkin irroitettuna eli kahvaa vetäen? Starttaako 1. vaihde päällä kytkin kiinni? Ei pitäisi, mutta kokeile siten että on edessä tilaa jos sattuisi kone pyörähtämään. Ai mistäkö tämä vinkki? Nimimerkillä kokemusta kokeiluista on ja seinä oli lähellä...
Avatar
Kiwi
Viestit: 2159
Liittynyt: 22:09 18.01.2010.
Paikkakunta: Seinäjoki
Viesti:

Re: Kuutosvaihteen näyttö ei toimi.

Viesti Kirjoittaja Kiwi »

Myös kytkimen ja vaijerin säätö kannattaa tarkistaa, luistava kytkin saattaa isolla vaihteella hämätä anturitietoja ja pyörä ei tiedä millä mennään? Tai jos on nestekytkin ja vettä jarrunesteen joukossa, sama homma.
Vastaa Viestiin